ЕРДОГАН ЗАПЛАШИ, ЧЕ ЩЕ ОТВОРИ ВРАТИТЕ ЗА ЕМИГРАНТИТЕ КЪМ ЕВРОПАТурският президент Реджеп Тайип Ердоган заплаши днес по време на посещение в Унгария "да отвори вратите" на Европа за сирийските бежанци, намиращи се в Турция, предаде АФП.

"Със или без подкрепа, ние ще продължим да оказваме гостоприемство на нашите гости, но само до определена граница /.../ Ако констатираме, че това не функционира, няма да имаме друг избор освен да отворим вратите" към Европа, каза Ердоган на съвместна пресконференция с унгарския премиер Виктор Орбан в Будапеща.

В последно време позицията на ЕС спрямо Турция е далеч от конструктивна, заяви още турският президент, цитиран от Анадолската агенция.

В нашата страна има 4 милиона бежанци. Възможно е голям брой от тези бежанци да мигрират специално в Европа. Стъпката, която искаме да направим със създаването на зона за сигурност, е насочена към осигуряване на завръщането до домовете на намиращите се у нас бежанци, посочи Ердоган по повод плановете на Турция за създаване на зона за сигурност в Североизточна Сирия.

Публикуване на коментар

0 Коментари